Project Description


Formularea problemei

Copiii au dreptul să se joace în siguranță, în curtea grădiniței, și nu pe stradă!
Activitățile outdoor au un rol deosebit de important, prin faptul că oferă copiilor oportunitatea de a descoperi, de a învăța experimentând, de a se dezvolta într-un mediu sănătos, natural. Amplasarea unor măsuțe și scăunele, adaptate preșcolarilor, în curtea grădiniței i-ar ajuta pe aceștia în magica lor călătorie către cunoaștere.

Proiectul pe care dorim să îl implementăm constă în amplasarea de mijloace de realizare a activităților outdoor cu copiii, specifice vârstei acestora. El se va concretiza în :2 tobogane, 2 leagăne, 1 balansoar, 8 măsuțe cu băncuțe, 1 socotitoare.
Propunerea vizează diversificarea paletei de realizare a activităților și jocurilor prin desfășurarea acestora în aer liber, pentru cei aproape 300 de copii care trec anual pragul grădiniței noastre. Ei au nevoie de socializare, diversitate, relaxare, joacă, mișcare și de jocuri senzoriale cât mai variate.

Durata proiectului

2 luni (30 zile calendaristice)

Estimarea bugetului

42904

Beneficiarii proiectului

Prescolarii Gradinitei PP PN \"IULIA HASDEU\"

Actiunile propuse, cu bugetul estimativ pe fiecare

- Evacuarea mobilierului de exterior existent pe teren– obiecte specifice locurilor de joacă aflate în avansată stare de degradare, precum și a rămăsițelor unor alei mai vechi (vezi Planșa cu situația EXISTENTĂ)
- Pregătirea terenului pentru amenajare (toaletarea vegetației existente, eventuale nivelări);
- Pregătirea suprafețelor pentru zonele propuse spre acoperire cu plăci de cauciuc – tartan (suprafețe cu pietriș compactat/beton);
- Pregătirea fundațiilor izolate pentru obiectele care necesită acest lucru (balansoar, leagăne, etc);
- Aducerea și fixarea pe poziții a obiectelor de mobilier urban specifice locurilor de joacă (vezi Planșa cu situația PROPUSĂ)

Localizarea proiectului/zona din Câmpina

Strada Mihail Kogalniceanu nr. 41, mun. Campina, Jud. Prahova

Poziționare pe hartă

Câmpina 105600, România